Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

U susret novom Zakonu o radu ! PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 21 March 2013
  Ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić , na okruglom stolu pod nazivom „Šta dobijamo izmenama Zakona o radu?“, izjavio je da izmene i dopune Zakona o radu neće biti brzo gotove i da bi bio zadovoljan da krajem godine budu dostavljene Skupštini Srbije.
Krkobabić je rekao da je rad na tom zakonu vrlo složen, jer treba uskladiti različite interese države, poslodavaca, sindikata i Evropske unije.
Kako je naglasio, neophodno je da taj zakon bude u interesu radnika, jer u suprotnom neće postići zadovoljavajuće rezultate i dodao da u Srbiji ima zvanično 750.000 nezaposlenih i još toliko po nezvaničnim podacima i da se mora naći način za njihovo zapošljavanje.
Krkobabić je najavio da će od saradnika i radne grupe tražiti da pažljivo razmotre sve predloge sa skupa u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović izjavio je da je došlo vreme za reformu zakonodavstva i da je nabolje da se to uradi sada, kada postoji "pozitivna energija" socijalnih partnera.
On je kazao da je potrebno izmeniti delove koji su neprecizni i usaglasiti zakon sa evropskim zakonodavstvom.

Može li novi zakon da pomiri interese zaposlenih, poslodavaca, ali i stranih investitora? Oko tog pitanja se vodilo najviše razgovora na skupu koji je okupio predstavnike sindikata, vlasti, poslodavaca, stranih investitora, kao i naučne radnike.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести