Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

ZAHTEV DAČIĆU DA POVUČE ZAKON O RADU PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 26 December 2013
  VLADA REPUBLIKE SRBIJE Ivica Dačić, predsednik
Poštovani,
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost su, na sednicama svojih organa, dana 26. decembra 2013. godine, doneli odluku da se od Vlade Srbije zahteva hitno povlačenje iz procedure Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Od Vas tražimo da ne dozvolite da ovakav zakon, koji će izazvati pogubne posledice na sve zaposlene, razvoj zemlјe i buduća pokolјenja, ugleda svetlost dana. Zahtevamo da nam, nakon njegovog povlačenja, omogućite da, uz poštovanje osnovnih principa socijalnog dijaloga, iznesemo svoje stavove o budućem predlogu zakona, s obzirom na to da u dosadašnjem radu mišlјenja sindikata nisu uvažena.
.
U donošenju ovako važnog zakona potrebno je poštovanje radnih i profesionalnih prava zaposlenih, dostojanstvo rada, kao i interes razvoja zemlјe.
Ukoliko do 20. januara 2013. godine Nacrt ne bude povučen, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost će 23. januara 2013. godine organizovati štrajk upozorenja, a zatim i proteste širom Srbije.
Istovremeno, biće pripremane sve aktivnosti oko organizovanja generalnog štrajka svih zaposlenih u Republici
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести