Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

AKTIVIRAN BESPLATAN BROJ ZA PRIJAVU RADA "NA CRNO" PDF Štampaj E-pošta
Monday, 12 March 2018

broj za prijavu U sklopu projekta "Reci NE radu na crno", koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, a čiju je realizaciju finansijski podržala norveška ambasada, aktivirana je besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno".
Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaklјučenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Od nelegalnog rada štetu imaju svi - država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavlјeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isklјučivo poslodavci, ne i radnici koji su radili ’na crno’. Ministarstvo kojim rukovodim odlučno je u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa cilјem da Srbija bude uređena zemlјa, rame uz rame sa zemlјama EU", poručio je ministar Đorđević.
U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uklјučujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti