Početna arrow Vesti arrow Vesti arrow Zahtev sindikata za povećanje zarada od 12,5 %.
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Zahtev sindikata za povećanje zarada od 12,5 %. PDF Štampaj E-pošta
Monday, 24 October 2022

Jedinstvena sindikalna organizacija Srbijagas za više poslodavaca podnela Inicijativu za Izmene Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas kojim zahteva povećanje zarada za 12,5%. počev od zarade za  januar 2023. gidine a u skladu sa Uredbom o utvrdjivanju elemenata godišnjeg plana poslovanja za 2023. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2023-2025. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa koju je Vlada RS usvojila 20. oktobra 2022. godine.

 Inicijativa je upućena nadležnom ministarstvu i poslodavcu.

Uredbom je definisano da sredstva za zarade zaposlenih planirati isključivo u skladu sa važećim zakonskim, podzakonskim i opštim aktima koja uredjuje ovu oblast. Prosečna zarada po svim kategorijama zaposlenih može uvećati za najviše 12,5%, u skladu sa finansijskim mogućnostima javnog preduzeća, a nakom izmene važećeg opšteg akta a tj u našem slučaju Kolektivni Ugovor.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести