Produžen rok otplate kredita kod Poštanske štedionice PDF Štampaj E-pošta
Monday, 09 January 2023

SINDIKAT UPLATIO PRVE DVE POLURATE KREDITA !

Sindikat je rešio problem uplate prve dve polurate kredita kod Banke Poštanska štedionica za sve svoje članove i zaposlene JP “Srbijagas” koji su uzeli kredit-pozajmicu u ovoj banci!

Sindikat obaveštava sve one koji su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana dobili SMS poruku od Poštanske štedionice o potrebi izvršenja uplate dospelog duga, da istu zanemare, budući da je obaveza prema Banci izvršena od strane Sindikata, ali i da je time zaposlenima obezbeđen grejs period od mesec dana, tj.da će svima onima koji su uzeli kredit u decembru prva polurata, putem administrativne zabrane, biti obustavljena, 25. januara.

Zaposleni će na kraju otplate kredita poslednje dve polurate, a to su one koje će administrativnom zabranom biti skinute svakome u skladu sa rokom otplate za koji su se odlučili, zapravo vratiti  Sindikatu.

Sa uplatom navedenih prvih polurata kredita, koja je izvršena u toku jučerašnjeg dana, rešen je nesporazum koji je definitivno nastao u toku procesa uzimanja kredita i izbegnuto je plaćanje zatezne kamate.

Sindikat, ovim putem, skreće pažnju na   činjenicu da su zaposleni potpisivali ugovore o kreditu a da se nisu detaljno upoznali sa uslovima i rokovima otplate, koji su izmenjeni u odnosu na početnu ponudu, a što je od strane Banke obrazloženo time da je ona važila samo u slučaju elektronske prijave za kredit (putem linka), a ne i podnošenjem zahteva u ekspozituri Banke, budući da su u tom slučaju, ipak, važili izmenjeni uslovi.

Sindikat je ovu akciju svojevrsne pomoći zaposlenima inicirao i sproveo, jer je ove godine izostala pozajmica čija je isplata, po Kolektivnom ugovoru, bila obaveza Preduzeća. Omogućen je kredit pod veoma povoljnim uslovima, koji nijedna druga banka nije htela da da našim zaposlenima.

Sindikat će uvek, koliko je u njegovoj moći, pomoći svojim članovima, ali još jednom ukazuje na njihovu odgovornost, zato što su, kao i u svakom drugom slučaju uzimanja kredita, morali da se informišu o svim članovima ugovora koji potpisuju.

JSO “Srbijagas” će svakom zaposlenom koji je uzeo zajam od Banke Poštanska štedionica, kao što je ranije najavio, najkasnije do 25. januara uplatiti iznos od 2.500,00 dinara na ime kamate na pomenuti  kredit.