Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Sindikat traži povećanje zarada PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 14 June 2023
Jedinstvena sindikalna organizacija „Srbijagas“ uputila je Ministarstvu rudarstva i energetike i poslodavcu Inicijativu za izmenu Kolektivnog ugovora JP „Srbijagas“ Novi Sad, u kojoj predlaže povećanje osnovice za obračun zarade od 6%. tako da bi osnovica za utvrđivanje osnovne zarade trebalo da iznosi 21.078,10 dinara sa porezima i doprinosima, od juna 2023. godine.

Sindikat svoj zahtev zasniva na stavu da nadležni obaćavaju rast zarada i bolji standard zaposlenih u javnom sektoru a i činjenici da zarade od 2014.godine realno konstantno padaju a sa druge strane inflacija je godišnjem nivou oko 15% a rast troškova života mnogostruko veći u posmatranom periodu.

Podsetimo, da je Uredbom o utvrđivanju elemenata Godišnjeg programa poslovanja za 2023. godinu javnim predzećima predviđena  mogućnost povećanja prosečne zarade do 12,5% a da smo od početka godine dobili saglasnost od svega 6%.


 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести