Početna arrow Vesti arrow Vesti arrow Синдикат: Захтеви запослених оправдани
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Синдикат: Захтеви запослених оправдани PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 28 September 2023

Синдикат је разматрао иницијативу дела односно појединих категорија запослених, који су се обратили ЈСО због изузетно малих примања и тешког материјалног положаја, а мисли се на запослене који раде у ОДС-у и распоређени су на радна места „манипуланти“. Они су, као што смо већ писали, обраћајући се и синдикату и надлежнима у предузећу, скренули пажњу на свој положај и примања која су чак испод минималне зараде у Србији. Синдикат је тим поводом заузео став да их у потпуности подржава и с тим у вези послодавцу предложио да се оним запосленима који имају најниже коефицијенте, а који су својим радом и залагањем на послу, заслужили да имају већа примања, подигну коефицијенти. Према информацијама којима располаже наш синдикат, требало би очекивати да ускоро дође до реализације онога што је договорено у овим разговорима, наравно у оној мери колико је то у овом тренутку могуће на нивоу компаније. 

 

Такође, Синдикат је у сусрет преговорима у вези са новим Колективним уговором, који би требало да почну за месец-два, разговарао и о изменама садашње Систематизације радних места  у складу са потребама, и с тим у вези предложио  да се у њу, у овом делу дакле код манипуланата, унесу измене тако да  убудуће не буде више од 3 нивоа, уместо садашњих 5. То би значило, нпр. да за манипуланте постоји први почетни коефицијент, па старији манипулант и руководилац. Све друго је заиста несврисходно и, једноставно, није добро за једну добро организовану компанију, оцењено је од стране представника синдиката. Уједно, приликом вредновања ових радних места, треба водити рачуна да најмањи коефицијент за запослене са средњом школом, имајући у виду основицу, никако не буде испод минималне зараде. Све то тек предстоји, а синдикат ће, како је речено, учинити све и уложити максималан напор да све ове активности уроде плодом.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести