Početna arrow Vesti arrow Vesti arrow Počeli pregovori za novi kolektivni ugovor
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Počeli pregovori za novi kolektivni ugovor PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 20 June 2024

U Ministarstvu rudarstva i energetike 20. juna održan je prvi sastanak pregovaračkih timova za utvrđivanje teksta i donošenje novog Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas. Inicijator i predlagač teksta je sindikat. Pregovarački tim sindikata na čelu sa predsednikom Veljkom Miloševićem detaljno je obrazlagao predložene izmene.

Predstavnici pregovaračkog tima ispred Vlade RS su osporavali predloge koji imaju povećan finansijski efekat u odnosu na postojeću masu zarada utvrđenu za ovu kalendarsku godinu.

 Naredni sastanak pregovaračkih timova će biti održan početkom jula meseca do kada predstavnici poslovodstva treba da dostave finansijske efekte za sve predloge sindikata koji iziskuju povečanje mase zarada a predstavnici Vlade RS će do tada obaviti dodatne konsultacije u svojim ministarstvima. 

Treba napomenuti da u poslednjem kvartalu ove godine (kada budu donete smernice za izradu budžeta odnosno programa poslovanja u državnim preduzećima) nas očekuju pregovori za utvrđivanje osnovice zarade za 2025.godinu, kao predhodni postupak pre donošenja Programa poslovanja JP Srbijagas za 2025.godinu, i tada je takođe moguće pokrenuti izmene pojedinih članova kolektivnog ugovora.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести