Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Rehabilitacija zaposlenih u Banji Kanjiža za 2024. godinu.
Wednesday, 21 February 2024
Nastavlja  se prevencije radne invalidnosti, lečenja, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2024. godini u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, Banja Kanjiža.

U skladu sa  raspoloživim sredstvima predviđenim Programom poslovanja JP Srbijagas i Planom i programom Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas, za više poslodavaca za 2024. god. opredeljenim za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za lečenje, prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2024. godine.

       Anketni list                Uput za banju       

Detaljnije...
 
Poklon od sindikata
Saturday, 10 February 2024
Jedinstvena sindikalna organizacija Srbijagas za više poslodavaca povodom predstojećih praznika članovima sindikata obezbedila je poklon karticu.
Detaljnije...
 
Sledi povećanje zarada, potpisana izmena kolektivnog ugovora
Friday, 26 January 2024

Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 25.januara 2024. godine usvojila je Izmene i dopune Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas kojim je definisano povećanje zarada zaposlenima počev od 1. januara 2024.godine.

Izmene Kolektivnog ugovora

Detaljnije...
 
Produženo važenje Kolektivnog ugovora za šest meseci, pregovori se nastavljaju
Friday, 12 January 2024

Vlada RS je usvojila Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za  šest meseci kao rezultat dogovora pregovaračkih timova od 28. decembra 2023.godine a pregovori za novi kolektivni ugovor se nastavljaju koji bi, po predlogu sindikata, unapredio prava i poboljšao materijalni položaj zaposlenih.

U toku je usaglašavanje Aneksa Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas kojim se definiše povećanje zarada zaposlenima od 10% počev od januara 2024.godine.

Zakjjučak VLade RS

Sporazum

Detaljnije...
 
POČELI PREGOVORI ZA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR
Wednesday, 27 December 2023

                Tradicionalno, na izmađu stare i uoči dočeka Nove godine, čestitku zaposlenima i članovima sindikata, uputio je predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije „Srbijagas“ za više poslodavaca Veljko Milošević. On je svim koleginicama i kolegama i njihovim porodicama, poželeo na prvom mestu dobro zdravlje i svu sreću.

                -Svim zaposlenima Srbijagasa želim boljitak u svim sferama života. A na poslovnom planu, poželeo bih im mnogo bolju godinu, pre svega kada je reč o njihovim zaradama i životnom standardu. Svesni smo koliko su primanja naših zaposlenih pala u poslednjih 10 godina. Došli smo u situaciju da je jedna energetska kompanija, poput naše, danas ispod proseka komunalnog sektora, i pored toga što znamo da se razlikujemo po kvalifikacionoj strukturi, tj. stepenu obrazovanja zaposlenih,  složenosti posla koji obavljamo, ali i vrednosti i značaju projekata koje pokrećemo i u kojima učestvujemo. Zbog svega toga,  smatram da poslednjih godina rad i trud zaposlenih Srbijagasa nisu na adekvatan način valorizovani. Kao predsednik Sindikata, stalno sam ukazivao na to i na fenomen niskih zarada u Srbijagasu, ali to, nažalost, nije naišlo na razumevanje nadležnih. Mi idemo dalje. Ovih dana započeli su pregovori za donošenje novog Kolektivnog ugovora. Sa sigurnošću mogu da kažem da će Sindikat uložiti maksimum svojih napora da dobijemo jedan novi, moderniji i za radnike bolji Kolektivni ugovor, odnosno da se status naših zaposlenih poboljša. Znam da za to imamo iskustva i ideje. Međutim, treba sačekati. Videćemo kako će ti pregovori teći, kako će se završiti i koliko će drugi učesnici u tom procesu imati razumevanja za naše predloge i zahteve. Stav Sindikata, svakako, je da bi trebalo doneti novi Kolektivni ugovor, a da osnov za to bude postojeći dokument. Dakle, da se prava zaposlenih ne umanjuju, već da se u nekim segmentima i prošire, a naročito imajući u vidu da su poslednji pregovori i izmenjen Kolektivni ugovor, bili još 2015. godine, što znači da su neki njegovi članovi, jednostavno,  prevaziđeni. Kao predstavnik zaposlenih Srbijagasa, ne bih mogao da stavim potpis na dokument koji će umanjiti njihova prava. Svi znaju da nijedan poslovni cilj nije moguće ostvariti bez ljudi, tako da Sindikat na svim sastancima i forumima u kojima učestvuje, govori i skreće pažnju na materijalni položaj zaposlenih Srbijagasa i na, u poslednje vreme, veoma uočljivu pojavu odliva stručnih kadrova iz našeg preduzeća, i to pre svega zbog neadekvatnih primanja. O tome je bilo reči na mnogim važnim sastancima i mi očekujemo da će se po ovom pitanju izjasniti i Nadzorni odbor i poslovodstvo kompanije, kazao je Veljko Milošević.

     

Detaljnije...
 
Sindikat obezbedio paketiće za decu
Tuesday, 19 December 2023
Jedinstvena sindikalna organizacija „Srbijagas“ za više poslodavaca je deci zaposlenih, i ove godine, obezbedila novogodišnje paketiće u vidu poklon vaučera u DexyCo kompaniji. Vrednost vaučera je 15.680 dinara i važi do 31.12.2024. godine.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 16 of 569
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести