СЕС за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору
Monday, 13 August 2018

Београд, 13. август 2018. године – Социјално-економски савет Републике Србије подржао је данас иницијативу да се ван снаге стави Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

Фото: Танјуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан СЕС-а Зоран Ђорђевић истакао је на конференцији за новинаре, одржаној након 80. редовне седнице Савета, да је ово тело подржало и иницијативу за измену закона о јавним набавкама, о порезима на имовину, о порезу на додату вредност (ПДВ) и о порезу на добит правних лица.

Он је навео да је на седници усвојен и текст Предлога стратегије безбедности и здравља на раду у Републици Србији од 2018. до 2022. године, као и Акциони план за спровођење тог закона.

Detaljnije...

Sindikat nastavlja sa preventivnim lekarskim pregledima za svoje članove
Friday, 03 August 2018

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA ARTERIJA VRATA I ABDOMINALNE AORTE

Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ za svoje članstvo nastavlja akciju ranog otkrivanja težih oboljenja i zajedno sa uglednom zdravstvenom ustanovom u Novom Sadu  za sve zaposlene koji spadaju u rizičnu grupu radiće se dopler karotidnih arterija i dopler aorte a preglede će obavljati vaskularni hirurg prof.Dr. Janko Pasternak.

Pregledi počinu u septembru i trajaće sve dokle bude prijavljenih. Prijave i druge informacije u vezi sa pregledima u kancelariji sindikata u Novom Sadu, Andrea Pašić, 021/4811-168.

Detaljnije...

Podneta inicijativa za ukidanje zakona...
Thursday, 05 July 2018

Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije na sednici održanoj 4. jula donelo je Odluku da se Vladi RS i Socijalno ekonomskom savetu RS, na predlog Veljka Miloševića predsednika Samostalnog sindikata energetike Srbije,  uputi inicijativa za stavljanje van snage Zakon o privremenom umanjenju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarade i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava (Sl. Glasnik RS, br 115/2014).

Odluka Predsedništva

Detaljnije...

Šta su novine za zaposlene na porodiljskom odsustvu
Tuesday, 03 July 2018
Najvažnija novina u sistemu obračuna i naknade zarade zapsolenima na porodiljskom odsustvu i odsustvu usled posebne nege deteta

Stupile na snagu, od 01. jula 2018. godine,  izmene Zakona o finansijskoj podršci porodice sa decom, koji reguliše oblast obračuna i naknade zarade za porodiljsko odsustvo, odsustvo zbog nege deteta i odsustvo zbog posebne nege deteta.
Za sve zaposlene koje navedena odsustva započnu pre 01. jula 2018. godine, primeniće se odredbe starog Zakona, dok za zaposleni koje odsustva započnu od 01.jula 2018.godine, primeniće se odredbe novog Zakona.

Detaljnije...

Narodna inicijativa za stavljanje van snage Zakona o umanjenju zarada
Friday, 29 June 2018

I pored brojnih zahteva sindikata iz javnog sektora da se Zakon o umanjenju zarada stavi van snage i u više navrata zahteva predstavnika sindikata na Socijalno ekonomskom savetu RS nadležni najavljuju a ništa ne preduzimaju, reprezentativni sindikati pokreću potpisivanje Narodne inicijative za stavljanje van snage Zakon o privremenom umanjenju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarade i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava (Sl. Glasnik RS, br 115/2014).

• zato što je diskriminatorski i u suprotnosti sa Ustavom RS,
  • zato što stvara građane prvog i drugog reda,
  • zato što koleginice i kolege kojima se već četiri godine umanjuje zarada za 10% jednako rade ali sada u težim uslovima i sa povećanim troškovima života
  • zato...

Dividenda od akcija NIS ad za 2017. godinu
Friday, 22 June 2018
Skupština akcionara NIS ad usvojila Odluku o raspodeli dobiti za 2017 god. kojom je utvrdjena vrednost akcije NIS  za male akcionare ( zaposlene i bivše zaposlene) u neto iznosu od 36,21 dinara po akciji, što je za 80% veća od prošle godine a isplata je u intervalu avgust- septembar 2018. god. kada Odluku donese Odbor direktora NIS ad.

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 16 of 462