Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Odbor sindikata o aktuelnim pitanjima...
Friday, 24 November 2017

U Beogradu je 24. novembra održana sednica Odbora Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas, raspravljalo se o svim pitanjima vezanim za materijalno-socijalni položaj zaposlenih, aktivnostima sindikata po tim pitanjima i projekcijama za narednu godinu. Najznačnajnije teme su svakako pitanje zarada i zahtevi za povećanje zarada, odnosno ukidanje Zakona o privremenom umanjenu zarada u javnom sektoru i zaključivanje novog Kolektivnog ugovora, jer važenje sadašnjeg ističe 3. februara 2018. godine.

Prihvaćen je predlog da se u koordinisanoj aktivnosti sa sindikatima javnih preduzeća na držanom nivou preko Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije na dogovorenom sasatanku  sa Predsednikom Vlade RS i ministrom finansija zahteva povećanje zarada i u ovom sekteoru jer do sada nisu prepoznata u najavama povećana zarada.

Odbor je jednoglasno podržao Inicijativu da se Vladi RS i poslodavcu predloži zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas  do 03. februara 2021. godine sa obrazloženjem da nema novih okolnosti i elemenata da se iznova pregovara a da je važeći Kolektivni ugovor uspostavio međusobni odnos saradnje i usklađivanje zajedničkih potreba i interesa, realnih uslova i da te odnose uređene važećim Kolektivnim ugovorom ne treba menjati.

 

Detaljnije...
 
Novogodišnji paketići za decu
Monday, 06 November 2017

SAMI IZABERITE PAKETIĆ ZA SVOJE DETE!

Deci zaposlenih u našoj kompaniji sindikat će i ove godine obezbediti mogućnost samostalnog izbora novogodišnjeg paketića, dodelom vrednosnog vaučera za kupovinu paketića u objektima ponuđača koji će naknadno biti odabrani i objavljeni.

Ponuđači moraju imati mrežu prodavnica na teritoriji Republike Srbije u gradovima gde JP Srbijagas ima svoje poslovne objekte sa značajnijim brojem zaposlenih i moraju ispunjavati zahtev u pogledu kvaliteta materijala i garantovati bezbednost zdravlje deteta saglasno Zakonu o zdrastvenoj zaštiti, odnosno važećim zakonima koji regulišu ovu oblast..

Kolektivnim ugovorom  za JP Srbijagas je definisana vrednost paketića i starosna dob deteta koja dobijaju paketić (deca rođena 2008. god. i kasnije). Predlažemo zaposlenima koji su u ovoj godini zaposleni u našu kompaniju da blagovremeno provere ili ažuriraju podatke o deci preko kadrovskoe službe.

Detaljnije informacije će biti objavljene na sajtu sindikata kada se postupak za ponuđače završi.
 
Sindikat nastavlja sa preventivnim lekarskim pregledima za svoje članove
Thursday, 19 October 2017
Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ za svoje članstvo nastavlja akciju ranog otkrivanja težih oboljenja i zajedno sa uglednim zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu i Beogradu, za sve zaposlene koji spadaju u rizičnu grupu za bolesti debelog creva, planira ciljane lekarske preglede, kolonoskopiju u analgosedaciji (anesteziji).
Maligna oboljenja debelog creva nalaze se na drugom mestu bolesti kod muškaraca i na trećem mestu kod žena u našoj zemlji. Pregled KOLONOSKOPIJA predstavlja jedini način za rano otkrivanje premalignih stanja na debelom crevu – polipa, kao i ranih stanja malignih bolesti debelog creva pre izraženih simptoma. Osim dijagnostičkih mogućnosti, kolonoskopija može biti i terapijska metoda, odstranjenjem premalignih stanja – polipa tokom intervencije kolonoskopije.

Detaljnije...
 
Socijalno-ekonomski savet doneo odluku da ne prihvati Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti
Tuesday, 12 September 2017

Socijalno-ekonomski savet je na današnjoj sednici doneo odluku da ne prihvati Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer ima dosta manjkavosti, a socijalni partneri nisu bili konsultovani.
 Sadašnji nacrt zakona nije prihvatljiv za sindikate, Uniju poslovaca Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stav SES-a je da je predloženi Nacrt neprihvatljiv i da bi iznova trebalo krenuti u njegovu izradu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je dan ranije da je važno da Zakon o rodnoj ravnopravnosti bude funkcionalan i u interesu svih građana, te dodao da su primedbe na Nacrt imali i sindikati i Unija poslodavaca.
"Zakon se nalazi kod nas u Ministarstvu i ne samo da mi imamo nekih suštinskih primedbi na Zakon i na njegovu sprovodivost, već ga imaju i sindikati i Unija poslodavaca", rekao je Đorđević, komentarišući izjavu predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović koja je rekla da će Nacrt tog zakona biti poslat Ministarstvu rada kako bi se oni bavili implementacijom.
 
KONSENZUSOM DO NOVE MINIMALNE CENE RADA
Tuesday, 12 September 2017
Socijalno ekonomski savet Republike Srbije danas je, konsenzusom, doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2018. godinu za 10 odsto i ona iznosi 143 dinara po radnom času, bez poreza i doprinosa.
Socijalni partneri su se saglasili o postojanju potrebe za povećanjem minimalne cene rada, a uvažavanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja njenog iznosa, koji je između zajedničkog predloga Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost od 154 dinara i 139 dinara, koliko je predlagala Unija poslodavaca Srbije, odnosno 140 dinara, koliko je predlagala Vlada Republike Srbije.
Ministar finansija Dušan Vujović je obećao da će insistirati na fiskalnoj neutralnosti odluke, odnosno da povećanje minimalne cene rada neće pasti na teret troškova poslovanja poslodavaca.
Socijalno ekonomski savet je posle nekoliko godina, u kojima je odluku o iznosu minimalne cene rada donosila Vlada Srbije, doneo odluku o njenom povećanju usaglašavanjem argumenata svih socijalnih partnera, što je značajno i za jačanje socijalnog dijaloga u Srbiji.
 
Isplata dividende od akcija NIS 18. avgusta
Thursday, 17 August 2017
Odbor direktora NIS ad.  doneo je  Odluku da se 18. avgusta svim akcionarima NIS ad ( i za  zaposlene i bivše zaposlene) isplati dividenda za 2016 god.  u neto iznosu od 20,961 dinara po akciji.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 113 - 128 of 559
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести