Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

RADNA GRUPA POČELA DA SE BAVI ZAKONOM O RADU
Thursday, 06 February 2014

Prvi koraci ka izmeni Zakona o radu načinjeni su u ponedeljak, na sastanku predstavnika Ministarstva rada i finansija, dva reprezentativna sindikata - Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, i poslodavaca.
Za pregovarački sto sela je Radna grupa, a dogovoreno je da se sastaju svakog četvrtka, kako bi se razmotrilo koje odredbe važećeg zakona je potrebno menjati.

Predsedništvo SSSS je imenovalo  svoje predstavnike u radnoj grupi a petkom će se sastajati predsedništvo koje razmatrati izveštaje o toku pregovaračkog procesa i davati smernice i donositi odluke o pregovaračkim okvirima.

 
Podrška našem sindikatu od evropskih partnera
Tuesday, 21 January 2014
Jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji JP Srbijagas je upućeno pismo podrške od  evropskih partnera iz Brisela (EPSU -socijalni prtner evropske komisije) za aktivnosti koje vodimo povodom izmene radnog zakonodavstva. Naš sindikat je punopravni član ovog evropskog sindikata.


pismo podrške      prevod pisma


 
Vlada povukla nacrt Zakona o radu !!!
Monday, 20 January 2014
Novi predlog Zakona, o kojem se u poslednje vreme toliko polemisalo, nakon javne rasprave neće stići do skupštine. Nacrt je povučen posle današnjeg sastanka Socijalno-ekonomskog saveta (SES), kojem su prisustvovali premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić.
Detaljnije...
 
Vlada RS da nađe sistemsko rešenje dugova za isporučeni prirodni gas
Thursday, 16 January 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija je uputila zahtev Vladi RS da hitno razreši sistemski problem međusobnih potraživanja za preuzeti i isporučeni prirodni gas i to saopštenje je prosleđeno medijima.

Detaljnije...
 
U SRBIJI ŠTRAJK UPOZORENJA 23. JANUARA!
Tuesday, 14 January 2014
Sindikati će održati širom Srbije jednočasovni štrajk upozorenja da bi iskazali nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o radu.
Povodom Odluke o organizovanju štrajka upozorenja, zakazanog za 23. januar 2014. godine, članovima Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, predsednicima samostalnih sindikata Srbije i predsednicima Saveza samostalnih sindikata na teritoriji šalјemo dopise sa uputstvom o organizovanju štrajka.
Samostalni sindikat energetike i petrohemije Srbije na zakazanoj sednici za 17. januara utvrditi detalje aktivnosti za svoje članice i dalje smernice.
 
ZAHTEV DAČIĆU DA POVUČE ZAKON O RADU
Thursday, 26 December 2013
  VLADA REPUBLIKE SRBIJE Ivica Dačić, predsednik
Poštovani,
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost su, na sednicama svojih organa, dana 26. decembra 2013. godine, doneli odluku da se od Vlade Srbije zahteva hitno povlačenje iz procedure Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Od Vas tražimo da ne dozvolite da ovakav zakon, koji će izazvati pogubne posledice na sve zaposlene, razvoj zemlјe i buduća pokolјenja, ugleda svetlost dana. Zahtevamo da nam, nakon njegovog povlačenja, omogućite da, uz poštovanje osnovnih principa socijalnog dijaloga, iznesemo svoje stavove o budućem predlogu zakona, s obzirom na to da u dosadašnjem radu mišlјenja sindikata nisu uvažena.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 462
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti