Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Smanjenje plata i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015.
Saturday, 07 December 2013
Poslanici  Skupštine Srbije usvojili  su zakon koji predviđa da se od 1. januara iduće godine smanje plate u javnom sektoru koje su veće od 60.000 dinara. Iznos za koji će biti umanjene zarade uplaćivaće se u budžet istog dana kada se tim zaposlenim isplaćuju zarade, a Poreska uprava će tromesečno kontrolisati da li je ispoštovano to pravilo.

Za nepoštovanje odredbi zakona predviđene su kazne od 50.000 do 150.000 dinara za odgovornu osobu i 500.000 do dva miliona dinara za instituciju. U Srbiji ima za pet do 10 odsto više zaposlenih u javnom sektoru na 1.000 stanovnika nego u drugim državama regiona, a zarade u javnom sektoru su za 35 odsto veće nego u privatnom.

Detaljnije...
 
Radulović: Sindikati da pomognu u restrukturiranju
Wednesday, 04 December 2013
Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da sindikati, zajedno sa ministarstvom, imaju ključnu ulogu u uticaju na direktore preduzeća u restrukturiranju da se "uozbilje" i završe postupak popisa i procene vrednosti imovine i obaveza, kao i u traženju novog rukovodstva ako aktuelno nije doraslo zadatku.

 - Takođe mi je jako bitno da se izađe iz političke retorike, pošto su se već i političke stranke umešale u postupak i svako gleda neke svoje interese, a to sprečava ključne reforme koje su nam neophodne - kazao je Radulović Tanjugu nakon sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Tema sastanka je bila da se sindikati upoznaju detaljnije sa planom Ministarstva privrede o završetku restrukturiranja. Na sastanku je dogovoreno da se za svako pojedinačno preduzeće u restrukturiranju održavaju pojedinačni sastanci i da u preduzećima u kojima sindikati misle da treba da dođe do promene neodgovornog rukovodstva, to predlože Ministarstvu i da će to biti zajedno realizovano.

Detaljnije...
 
Zakonom protiv novog zapošljavanja i u javnim preduzećima
Sunday, 01 December 2013
Zakonom o budžetskom sistemu, ako ga poslanici Narodne skupštine usvoje, zabranjuje se novo zapošljavanje u administraciji i javnom sektoru u naredne dve godine. Istovremeno ograničava se i ukupan broj privremeno angažovanih radnika na 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih u organu ili instituciji koja se neposredno ili posredno finansira iz budžeta.

Najavljujući nedavno izmene Zakona o budžetskom sistemu, ministar finansija Lazar Krstić rekao je da je namera vlade da stane na put rastućem broju zaposlenih u državnoj upravi, jer na javni sektor Srbije, u kojem je zaposleno 740.000 ljudi, ide trećina troškova budžeta.
 

Detaljnije...
 
Sindikati napustili pregovore o Zakonu o radu!
Thursday, 21 November 2013
Dve reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji, Savez Samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, doneli Odluke o istupanju iz pregovora o izmenama i dopunama Zakona  o radu nezadovoljni procesom i načinom vođenja pregovaračkog procesa kao i konstantnim zahtevima za umanjenjem radničkih prava.
Detaljnije...
 
Usaglasiti sa sindikatom ili protesti!
Tuesday, 12 November 2013
Protesti ispred Skupštine RS na dan rasprave o Izmenama i dopunama Zakona o radu ukoliko se ne uvaže stavovi sindikata, odnosno ne postigne kompromis sa socijalnim partnerima , poruka je dvodnevnog seminara na temu "Izmena radnog zakonodavstva"u organizaciji Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije.  Ovaj zaključak je jednoglasno usvojen na skupu na kojem je učestvovalo 150 sindikalnih aktivista i prosleđen organima Saveza Samostalnih sindikata Srbije..
Detaljnije...
 
Generalni direktor predstavio polaze osnove za restrukturiranje JP Srbijagas
Saturday, 02 November 2013
Javno preduzeće Srbijagas treba da ostane nacionalna gasna i energetska kompanija, garant sigurnog i bezbednog snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom, organizovano kao holding kompanija sa pravno razdvojenim energetskim delatnostima u skladu sa Trećim energetskim paketom Evropske unije.
Generalni direktor je još rekao da se preduzeće zalaže za to da Srbijagas bude holding uz pravno, a ne vlasničko razdvajanje delatnosti unutar kompanije, što znači stvaranje nove srpske gasne kompanije.

Polazne elemente za projekat restrukturiranja JP Srbijagas 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 455
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti