Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Usaglasiti sa sindikatom ili protesti!
Tuesday, 12 November 2013
Protesti ispred Skupštine RS na dan rasprave o Izmenama i dopunama Zakona o radu ukoliko se ne uvaže stavovi sindikata, odnosno ne postigne kompromis sa socijalnim partnerima , poruka je dvodnevnog seminara na temu "Izmena radnog zakonodavstva"u organizaciji Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije.  Ovaj zaključak je jednoglasno usvojen na skupu na kojem je učestvovalo 150 sindikalnih aktivista i prosleđen organima Saveza Samostalnih sindikata Srbije..
Detaljnije...
 
Generalni direktor predstavio polaze osnove za restrukturiranje JP Srbijagas
Saturday, 02 November 2013
Javno preduzeće Srbijagas treba da ostane nacionalna gasna i energetska kompanija, garant sigurnog i bezbednog snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom, organizovano kao holding kompanija sa pravno razdvojenim energetskim delatnostima u skladu sa Trećim energetskim paketom Evropske unije.
Generalni direktor je još rekao da se preduzeće zalaže za to da Srbijagas bude holding uz pravno, a ne vlasničko razdvajanje delatnosti unutar kompanije, što znači stvaranje nove srpske gasne kompanije.

Polazne elemente za projekat restrukturiranja JP Srbijagas 

Detaljnije...
 
Formiranje Radne grupe za socijalni dijalog i privredu
Friday, 01 November 2013
Beograd, 1. novembar 2013. godine – Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su Vlada Srbije i Savez samostalnih sindikata Srbije dogovorili formiranje Radne grupe koja će biti nadležna za kontinuitet socijalnog dijaloga, javnu raspravu o novom zakonu o radu i sprovođenje restrukturiranja društvenih preduzeća.

Vučić je nakon sastanka sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, koje je predvodio predsednik ovog sindikata Ljubisav Orbović, istakao da će u toj radnoj grupi biti ministri i predstavnici sindikata.

Detaljnije...
 
Vučić sa sindikatom
Wednesday, 30 October 2013
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće  s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije o problemima sa kojima se suočavaju zaposleni i preduzeća u Srbiji, kao i o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Sastanak s članovima Predsedništva SSSS u širem sastavu biće održan u petak, 1. novembra 2013. godine, u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, Trg Nikole Pašića 5, drugi sprat, „kamena sala“, sa početkom u 16 časova.
 
Radna verzija predloga izmena i dopuna Zakona o radu dostavljena nadležnima
Tuesday, 22 October 2013
Beograd, 21. oktobar 2013. godine – Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije dostavilo je danas Predlog radne verzije izmena i dopuna Zakona o radu predsedniku Vlade, prvom potpredsedniku, kao i ministrima privrede i finansija. 

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je pomenuti predlog dostavljen i predstavnicima sindikata i poslodavaca, kao i svim članovima Radne grupe koji rade na izmenama i dopunama ovog zakona.

Detaljnije...
 
O RADNICIMA PO HITNOM POSTUPKU
Monday, 21 October 2013
Nacrt zakona o radu će sledeće nedelje biti predstavljen Vladi Srbije i odmah potom ući u javnu raspravu - najavio je u petak Saša Radulović, ministar privrede.
Ovu su vest, međutim, i poslodavci i sindikati doživeli kao grom iz vedra neba, jer ih je, kako tvrde u oba „tabora“, ovakav redosled „zatekao“ pošto Zakon o radu još nije ni blizu završnice.
Zoran Mihajlović, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, podseća da je pre tri dana osnovana Radna grupa za izmene zakona o radu - koju čine po tri predstavnika SSSS, UGS „Nezavisnost“, Ministarstva rada i Unije poslodavaca Srbije - i da je „ukrštanje koplja“ oko ovih pitanja tek počelo.
“Novi sastanak Radne grupe je zakazan za 4. novembar i tek tada bi svi predstavnici trebalo da iznesu zvanične predloge i da se usaglasi krajnja verzija zakona”, kaže Mihajlović.
“Nakon toga ide javna rasprava, pa predstavljanje zakona Socio-ekonomskom savetu, a tek na kraju članovima vlade”.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 467
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti