Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Kolektivni ugovor za JP Srbijagas?
Monday, 08 July 2013
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas je, u skladu sa Zakonom o radu,  10. maja 2013. god. pokrenula Inicijativu za zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas, Novi Sad za još tri godine. Inicijativa je prosleđena resornom Ministarstvu energetike,razvoja i zaštite životne sredine.
Sindikat je 2.jula 2013.god. uputio novi dopis resornom ministru Zorani Mihajlović kojim se skreće pažnja na zakonske rokove koji ističu a zvaničnog odgovora od njih nema.
I druga ugovorna strana kolektivnog ugovora, poslodavac -generalni direktor, je dopisom resornom ministru dala saglasnost na Inicijativu sindikata.
Odbor JSO JP Srbijagas zaključio je da ovo pitanje pokrene i na narednoj sednici Upravnog odbora JP Srbijagas.
Detaljnije...
 
SAOPŠTENJE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE
Friday, 28 June 2013
Na sednici Veća Saveza samostalnih sindkata Srbije  održane u Beogradu, 27. jun 2013. usvojeno je


SAOPŠTENjE SSSS U VEZI
PROGRAMA MERA VLADE SRBIJE


Savez samostalnih sindikata Srbije ocenjuje da Program mera Vlade Republike Srbije u najvećem broju svojih elemenata nije prihvatljiv za zaposlene i građane Srbije.

Sav teret krize, godinama akumulirani negativni rezultati pogrešnih i pogubnih privatizacija, nestručnost, nekompetentnost, politički voluntarizam, a veoma često i namere pojedinih nosioca vlasti da se zarad interesa političkih tajkuna i finansijera stranaka uništi neka privredna grana, prevaljuje se na leđa radnika i svih građana Srbije.

Detaljnije...
 
Isplata dividende akcionarima NIS a.d. Novi Sad
Wednesday, 19 June 2013

Akcionarima NIS-a biće isplaćene dividende od 25 odsto dobiti komapnije ostvarene 2012. godine, što iznosi 12,36 milijardi dinara ili 75,83 dinara bruto po akciji, odlučila Skupština akcionara te kompanije.

  Pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara V redovne sednice Skupštine akcionara koji je bio 8. juna 2013. godine.
Za predsednika na V redovnoj sednici Skupštine akcionara izabrana je Zorana Mihajlović, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije.
 
SAOPŠTENJE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE
Friday, 14 June 2013

Rast broja nezaposlenih, rast cena, u prvom redu, cena osnovnih životnih namirnica, pad privredne aktivnosti i pad životnog standarda najširih slojeva stanovništva, narastanje „sive“ ekonomije, izražena finansijska nedisciplina, sve veći rast javnog i ukupnog spoljnjeg duga i mnogo toga ostalog izaziva opravdanu zabrinutost zaposlenih i svih drugih građana Republike Srbije.
Povodom najavljenih izmena Zakona o radu i ekonomskih mera Vlade Republike Srbije, Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije izražava zabrinutost da će iste dovesti do daljeg urušavanja i ovako teškog materijalno socijalnog položaja najširih slojeva stanovništva u Republici Srbiji.

 

Detaljnije...
 
Vlada zamrzava plate i penzije- premijer demantuje?
Tuesday, 28 May 2013

Beograd -- Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić postigli su načelni dogovor da plate u javnom sektoru i penzije budu zamrznute.

 

Tako svi koji primaju plate iz budžeta u oktobru neće dobiti planiranu povišicu od dva odsto, saznaje Blic..
"U telefonskoj komunikaciji koju su imali u prethodna dva dana Vučić, Dačić i Dinkić zauzeli su stav da „nešto hitno mora da se uradi“ i da ako će popravljanju stanja u javnim finansijama doprineti zamrzavanje plata i penzija, takva odluka će i biti doneta. Za sada je ideja da plate u javnim preduzećima i penzije budu zamrznute samo u ovoj godini, mada će se razmisliti i o ideji Fiskalnog saveta koji je predložio da u narednoj godini ovi rashodi rastu samo dva odsto u toku cele godine" - tvrdi izvor „Blica“ blizak Vladi i dodaje da će konačna odluka biti doneta kada se Vučić vrati iz Rusije.
Detaljnije...
 
Podrška natalitetu
Tuesday, 21 May 2013
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas će isplaćivati jednokratnu solidarnu pomoć u iznosu od 15. 000 dinara za svako novorođeno dete u svrhu podrške i pomoći zaposlenima, članovima sindikata naše kompanije.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 451
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti