Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

O RADNICIMA PO HITNOM POSTUPKU
Monday, 21 October 2013
Nacrt zakona o radu će sledeće nedelje biti predstavljen Vladi Srbije i odmah potom ući u javnu raspravu - najavio je u petak Saša Radulović, ministar privrede.
Ovu su vest, međutim, i poslodavci i sindikati doživeli kao grom iz vedra neba, jer ih je, kako tvrde u oba „tabora“, ovakav redosled „zatekao“ pošto Zakon o radu još nije ni blizu završnice.
Zoran Mihajlović, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, podseća da je pre tri dana osnovana Radna grupa za izmene zakona o radu - koju čine po tri predstavnika SSSS, UGS „Nezavisnost“, Ministarstva rada i Unije poslodavaca Srbije - i da je „ukrštanje koplja“ oko ovih pitanja tek počelo.
“Novi sastanak Radne grupe je zakazan za 4. novembar i tek tada bi svi predstavnici trebalo da iznesu zvanične predloge i da se usaglasi krajnja verzija zakona”, kaže Mihajlović.
“Nakon toga ide javna rasprava, pa predstavljanje zakona Socio-ekonomskom savetu, a tek na kraju članovima vlade”.
Detaljnije...
 
Mere Vlade RS i stavovi sindikata
Thursday, 10 October 2013
U Prilogu je Informacija o predstavljenim merama Vlade RS i Stavovi sindikata

mere Vlade RS i stavovi sindikata
 
MMF predložio reformu PIO fonda
Sunday, 22 September 2013

Beograd -- Međunarodni monetarni fond, čija je delegacija nedavno bila kod nas, ponudio je našoj vladi svoje viđenje moguće reforme PIO fonda.

U toj reformi, kako saznaje Politika, najveća novina izjednačavanje starosne granice za odlazak u penziju žena i muškaraca - na 65 godina. Sadašnja starosna granica za žene je 60 godina.

Predloženo je, takođe, da se minimalna starosna granica za oba pola poveća sa 58 na 60 godina, tako što bi se 2024-2027. godišnje povećavala za po pola godine. Povećanje zakonske starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina za muškarce i žene postiglo bi se 2023-2026. godine, godišnjim povećanjem za još pola godine.
MMF-ov predlog reforme penzijskog sistema predviđa i uvođenje penala za prevremeni odlazak u penziju. Za svaku godinu ranijeg odlaska u penziju penzija bi se umanjivala za šest odsto. Istovremeno, kasniji odlazak u penziju - za svaku godinu donosio bi odgovarajući procenat povećanja. Za sada nije precizirano koliko.
Detaljnije...
 
Naftijada na Zlatiboru
Friday, 23 August 2013
Susreti radnika naftno-gasnih kompanija iz regiona održaće se 4-7. oktobra 2013. god. na Zlatiboru odlučio je Organizacioni odbor  ovih susreta.
Detaljnije...
 
Isplata dividende akcionarima NIS a.d. Novi Sad
Monday, 19 August 2013

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće sutra svojim akcionarima dividendu za 2012. godinu, najavila je ta naftna kompanija.
Ukupna suma za isplatu dividendi iznosi 12,36 milijardi dinara. Bruto iznos po akciji je 75,83 dinara.
 Iznos od preko 12 milijardi dinara je najveći koji je neka kompanija, listirana na Beogradskoj berzi, isplatila na ime dividende.
Pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara V redovne sednice Skupštine akcionara, koji je bio 8. juna 2013. godine.

Detaljnije...
 
Zeleno svetlo na Program poslovanja!
Friday, 09 August 2013
Program poslovanja JP Srbijagas za 2013.god. dobio saglasnost Vlade RS na današnjoj sednici. Uskoro će biti obračunata i  isplaćena korekcija zarada (konačan obračun) zaposlenima , sve od početka godine  a zaključno sa julskom zaradom u skladu sa usvojenim planom.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 462
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti