Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Potpisan Sporazum o produženju roka važenja KU
Wednesday, 24 July 2013
http://www.srbijagas.com/upload/images/slike_vesti/preview/2013_07_24_Potpisivanje_sporazuma/2013.07.24.%20Potpisivanje%20Ugovora%202_640x418.jpg

U Vladi RS je  24. jula 2013.god.  potpisan Sporazum o produženju roka važenja Kolektivnog  ugovora za JP Srbijagas  koji je Vlada  RS usvojila 16. jula 2013. god..Ovim Sporazumom važenje Kolektivnog ugovora za JP "Srbijagas" koji je zaključen dana 28. jula 2010. godine i koji važi do 27. jula 2013. godine, produžava se do 27. jula 2016. godine.
Sporazum su potpisali: za Vladu RS - ministar energetike , razvoja i zaštite životne sredine prof. dr. Zorana Mihajlović, za JP Srbijagas, generalni direktor Dušan Bajatović i za reprezentativni sindikat ( JSO JP Srbijagas), predsednik Veljko Milošević.

Detaljnije...
 
Informacija o postupku isplate dividende NIS-a
Monday, 22 July 2013

Na sednici Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad održanoj 8. jula 2013. godine usvojena je Odluka o određivanju dana, postupka i načina isplate dividendi za 2012. godinu akcionarima NIS a.d. Novi Sad.

Ovom odlukom određeno je da će dividenda akcionarima NIS a.d. Novi Sad biti isplaćena u novcu, u ukupnom bruto iznosu od 12.364.129.000 dinara. Bruto iznos dividende za 2012. godinu iznosi 75,83 dinara po akciji. Od ovog iznosa prilikom isplate domaćim fizičkim licima biće odbijen porez od 15%, tako da će ova lica primiti neto iznos od 64,46 dinara po akciji. Iznos poreza će za akcionare obračunati i uplatiti NIS, pa akcionari nisu u obavezi da se u vezi poreza na dividendu obraćaju Poreskoj upravi.

·
Detaljnije...
 
Kolektivni ugovor i dalje važi !!!
Tuesday, 16 July 2013
Vlada RS, na sednici održanoj 16.jula 2013. godina,  dala saglasnost na Sporazum o produženju roka važenja  Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas do 27. jula 2016.godine koji je inicirala Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas.
Detaljnije...
 
Program poslovanja , Kolektivni ugovor
Tuesday, 09 July 2013

Upravni odbor JP Srbijagas na sednici održanoj   9.7.2013. god u Novom Sadu usvojio je  Program poslovanja za 2013. godinu za JP Srbijagas. Upravni odbor je informisan od strane prestavnika resornog  ministarstva i generalnog direktora da je program usaglašavan sa nadležnim ministarstvima i da se očekuje u narednom periodu donošenje na  Vladi RS .

Upravni odbor je na predlog Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas usvojio Zaključak kojim se prihvata Informaciju  o pokretanju inicijative za zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja  Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas od strane reprezentativnog sindikata i poslodavca upućen Vladi RS putem resornog ministarstva.

Upravni odbor se zalaže da učesnici u zaključivanju kolektivnog ugovora odmah odluče o zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas i zadužio generalnog direktora da sa ostalim ministarstvima ubrza proceduru donošenja Sporazuma.
 

 
Kolektivni ugovor za JP Srbijagas?
Monday, 08 July 2013
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas je, u skladu sa Zakonom o radu,  10. maja 2013. god. pokrenula Inicijativu za zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas, Novi Sad za još tri godine. Inicijativa je prosleđena resornom Ministarstvu energetike,razvoja i zaštite životne sredine.
Sindikat je 2.jula 2013.god. uputio novi dopis resornom ministru Zorani Mihajlović kojim se skreće pažnja na zakonske rokove koji ističu a zvaničnog odgovora od njih nema.
I druga ugovorna strana kolektivnog ugovora, poslodavac -generalni direktor, je dopisom resornom ministru dala saglasnost na Inicijativu sindikata.
Odbor JSO JP Srbijagas zaključio je da ovo pitanje pokrene i na narednoj sednici Upravnog odbora JP Srbijagas.
Detaljnije...
 
SAOPŠTENJE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE
Friday, 28 June 2013
Na sednici Veća Saveza samostalnih sindkata Srbije  održane u Beogradu, 27. jun 2013. usvojeno je


SAOPŠTENjE SSSS U VEZI
PROGRAMA MERA VLADE SRBIJE


Savez samostalnih sindikata Srbije ocenjuje da Program mera Vlade Republike Srbije u najvećem broju svojih elemenata nije prihvatljiv za zaposlene i građane Srbije.

Sav teret krize, godinama akumulirani negativni rezultati pogrešnih i pogubnih privatizacija, nestručnost, nekompetentnost, politički voluntarizam, a veoma često i namere pojedinih nosioca vlasti da se zarad interesa političkih tajkuna i finansijera stranaka uništi neka privredna grana, prevaljuje se na leđa radnika i svih građana Srbije.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 455
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti