Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Синдикат: Захтеви запослених оправдани
Thursday, 28 September 2023

Синдикат је разматрао иницијативу дела односно појединих категорија запослених, који су се обратили ЈСО због изузетно малих примања и тешког материјалног положаја, а мисли се на запослене који раде у ОДС-у и распоређени су на радна места „манипуланти“. Они су, као што смо већ писали, обраћајући се и синдикату и надлежнима у предузећу, скренули пажњу на свој положај и примања која су чак испод минималне зараде у Србији. Синдикат је тим поводом заузео став да их у потпуности подржава и с тим у вези послодавцу предложио да се оним запосленима који имају најниже коефицијенте, а који су својим радом и залагањем на послу, заслужили да имају већа примања, подигну коефицијенти. Према информацијама којима располаже наш синдикат, требало би очекивати да ускоро дође до реализације онога што је договорено у овим разговорима, наравно у оној мери колико је то у овом тренутку могуће на нивоу компаније. 

 

Detaljnije...
 
ЛИДЛ КАРТИЦА ЗА ЧЛАНОВЕ СИНДИКАТА ЗА ГОДИШЊИЦУ ПРЕДУЗЕЋА
Wednesday, 27 September 2023

Синдикат Србијагаса, свестан чињенице да је тешка ситуација у предузећу и у енергетици уопште, и да друге могућности за обележавање овог дана не постоје, донео је одлуку да свим  члановима синдиката, поводом 18 година постојања наше компаније, уручи поклон картице продајног ланца „Лидл Србија“  у вредности од 6 хиљада динара. Дистрибуција ових поклон картица вршиће се преко Канцеларије синдиката и организационих делова односно радних јединица.

 
Захтев упућен ресорном министру
Wednesday, 27 September 2023

Имајући у виду просечне зараде и стандард запослених у сектору енергетике, али и досадашње активности и разговоре са надлежнима после којих нису уследили очекивани и договорени одговори, Самостални грански синдикат радника енергетике Србије упутио је 27. септембра ресорном министарству, Министарству рударства и енергетике, Молбу за одговор на Иницијативу за измену и допуну Колективних уговора – повећање зарада од 6% свим компанијама односно запосленима који су чланови овог синдиката, а на основу договора на састанку одржаном 31. јула ове године у Београду.  Тим путем, Синдикат је затражио одговоре на захтеве изнете на поменутом састанку. Да подсетимо, основни захтев највиших синдикалних представника, том приликом, било је повећање зарада у складу са упућеним Иницијативама из свих компанија. Они су уједно предочили хитност и неопходност давања сагласности, како би се успорио пад стандарда запослених у овом сектору, па и у нашој компанији, и спречио даљи одлив стручних кадрова због неадекватних примања. Будући да је Министарство уважило ставове синдиката и обећало одговор у кратком року, након консултација са другим министарствима, грански синдикат је упутио ургенцију за добијање одговора, како би чланство обавестили о тренутној ситуацији.

 
Сусрети радника енергетике Србије
Wednesday, 27 September 2023

Спортска екипа ЈП „СРБИЈАГАС“ учествовала је на недавно одржаним Сусретима радника енергетике Србије у Кладову, а наше колеге које су нас тамо представљале са овог такмичења донели су једно прво, два друга и једно треће место, што је, могли бисмо рећи, солидан резултат. О учешћу на овом, да га тако назовемо „гранском спортском“ догађају, разговарали смо са Раданом Поповићем, чланом Републичког одбора Синдиката радника енергетике Србије, синдиката који је, иначе, био организатор овог такмичења.

Detaljnije...
 
Susreti radnika energetike Srbije
Tuesday, 22 August 2023
U organizaciji Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije održaće se od 21-24. septembra u Kladovu Susreti raqdnika energetike Srbije, odlučeno je na sednici Predsedništva ovog sindikata. JSO Srbijagas će učestvovati na ovim susretima u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.
 
Sindikat podneo Zahtev za isplatu zajma zaposlenima
Tuesday, 15 August 2023

Sindikat je podneo Zahtev poslodavcu za isplatu zajma zaposlenima u skladu sa članom 55. Kolektivnog ugovra za JP Srbijagas  Novi Sad.

Zahtev

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 17 - 32 of 573
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести