Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

LUKA VISENTINI, GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE KONFEDERACIJE SINDIKATA
Monday, 10 April 2017

Luca Visentini Ako država ne kažnjava one koji ne isplaćuju zarade - zaboravite na EU
Umesto vrlo lošeg pristupa oporavku ekonomije u Evropi koja podrazumeva "stezanja kaiša" odlučili smo da krenemo u kampanju kojom ćemo promovisati novu alternativnu ekonomsku politiku koja se zasniva na povećanju investicija i podizanju plata radnicima.
To ističe u razgovoru za Danas generalni sekretar Evropske konfederacije sindikata Luka Vinsentini, koji je juče bio gost međunarodne konferencije na temu jačanja socijalnog dijaloga koju su zajednički organizovali Evropski sindikalni institut i Savez samostalnih sindikata Srbije u hotelu Moskva.

Detaljnije...
 
Solidarna pomoć- nova akta
Thursday, 30 March 2017

Usvojen je novi Pravilnik o solidarnoj i drugim vrstama pomoći u JP Srbijagas kao i Pregled zdravstvenih usluga za koje se može odobriti solidarna pomoć a u skladu sa Kolektivnim ugovorom za JP Srbijagas. Propisani su i  novi obrasci za naknadu troškova po osnovu solidarne pomoći i to: Obrazac za zaposlenog (obrazac br.3), za člana porodice (obrazac br.3-1) i za naknadu štete (obrazac 3-2).

Novim aktima su izvršene izmene koje su pokrenute i usaglašene između poslodavca i sindikata.

Ova akta možete preuzimati sa našeg sajta sa leve strane na ikoni "solidarna pomoć"

 
SRBIJI TREBA 30 GODINA DA SUSTIGNE EVROPSKE PLATE
Thursday, 09 March 2017
Piše: Elen Goldstin, regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu

Srbija je načinila važan iskorak u reformi svojih javnih finansija i u revitalizovanju privrednog rasta tokom poslednjih pet godina.
Visina javnog duga pada, a budžetski deficit je smanjen sa preko sedam odsto nacionalnog dohotka u 2014. godini na samo 1,4 odsto prošle godine. Procenjuje se da će privredni rast u 2016. biti 2,8 odsto, najveći rast zabeležen od izbijanja globalne finansijske krize 2008. godine. Od 2012. godine izvoz je povećan sa 26 na 36 odsto nacionalnog dohotka, a nezaposlenost je na najnižem nivou za poslednjih 10 godina. Sve su to dobre vesti, a pre samo dve - tri godine malo je ko verovao da se to može desiti. Srbija zaslužuje da je hvale zbog ovih dostignuća.
Detaljnije...
 
DAN ŽENA:“UZ PLATE VEĆE LEPŠE JE CVEĆE“
Tuesday, 07 March 2017
Putari i Ministarka Borba za opšte povećanje zarada u Srbiji treba da počne 8. Marta, na Međunarodni dan žena, koji obeležavamo u slavu svim ženama,boreći se za njihova prava i ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

Iako se obično proslavlјa darivanjem žena cvećem, Savez samostalnih sindikata Srbije, sloganom «Uz plate veće lepše je cveće», poziva vlasti da, kroz ekonomski rast i rešavanje nejednostakosti, kontinuirano rade na uvećavanju zarada i pobolјšanju materijalnog i socijalnog položaja žena, ali i svih zaposlenih u Srbiji.

 
Šef MMF-a: Plate u Srbiji bolno niske
Thursday, 02 March 2017
Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf ocenio je da su prihodi stanovništva u Srbiji "bolno niski po zapadnoevropskim standardima", a da bi se to promenilo potrebno je da ekonomski rast bude znatno brži od tri procenta.

- Javni dug Srbije veći od 70 procenata bruto domaćeg proizvoda (BDP) još je visok i osetljiv na promene eksternih uslova ili pad ekonomske aktivnosti - naveo je Ruf u autorskom tekstu za NIN.

Po njegovim rečima, ekonomski program koji Srbija sprovodi uz podršku MMF-a premašio je sva očekivanja u pogledu privrednog rasta, investicija, zaposlenosti i fiskalnog prilagođavanja.

Detaljnije...
 
Neustavna odredba člana 179 ZOR
Tuesday, 28 February 2017

Rešenjem Ustavnog suda Srbije odredba člana 179, stav 3 tačka 5) Zakona o radu nije u saglasnosti sa Ustavom.

Rešenje US

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 48 of 467
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti