Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Usaglašen kolektivni ugovor!
Tuesday, 27 January 2015
Pregovarački timovi Vlade RS, poslodavca i sindikata usaglasili su tekst kolektivnog ugovora koji će u narednim danima biti u proceduri usvajanja na Vladi RS a nakon potpisivanja stupiće na snagu.
 Ovaj akt kojim se regulišu prava, obaveze, zarade i sva druga primanja svih zaposlenih je od izuzetnog značaja za sve  a posebno imajući u vidu predstojeće procese u našoj kompaniji.

Detaljnije...
 
... pregovori se nastavljaju!
Sunday, 25 January 2015
Pregovori se nastavljaju i u ponedeljek 26.01.2015. sa namerom da se tada i okonča taj prvi a najvažniji korak za donošenje novog kolektivnog ugovora.
I posle celodnevnog, subotnjeg pregovaranja na usaglašavanju teksta kolektivnog ugovora i mimo svih pregovaračkih pravila usaglašavalo se i pregovaralo o svim članovima iako ih je velika većina  bila usaglašena na prethodnim pregovaračkim sesijama.
Sindikat je ostao na svojim pozicijama i stav je jasan: dostignuti nivo prava koja su u skladu sa Zakonom o radu je naš zadatak i cilj.
Detaljnije...
 
Pregovori u završnoj fazi
Wednesday, 21 January 2015
Pregovarački proces za usaglašavanje i donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas je u završnoj fazi.  Završni pregovori će se održati u subotu 24. januara  kada bi trebalo, tako je planirano, utvrditi konačan tekst kolektivnog ugovora koji bi bio poslat Vladi RS na saglasnost. Sindikat nije zadovoljan tempom pregovaranja jer nema garancije da će sa istekom važenja postojećeg akta (29.januara) biti usaglašen, potpisan i stupiti na snagu .

Detaljnije...
 
Počeli pregovori za Kolektivni ugovor
Sunday, 04 January 2015
Na pripremnom sastanku, održanom 30.decembra 2014. godine u Ministarstvu rudarstva i energetike, ozvaničen je početak pregovaračkog procesa za donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas. Pregovarčkim procesom rukovodi Mirjana Filipović,  državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Predsednik sindikata Veljko Milošević, izneo je stav sindikata da će polazni tekst novog kolektivnog ugovora biti važeći Kolektivni ugovor i do sada  dostignuta prava , uz usaglašavanje sa Zakonom o radu i tom prilikom predat predlog u elektronskoj verziji.
Naredni sastanak je zakazan da 9. januar 2015. god. kada će se usaglašavati članovi koji se menjaju.
Detaljnije...
 
Vlada usvojila Polazne osnove za restrukturiranje Srbijagasa
Thursday, 25 December 2014
Vlada Srbije, na predlog resornog Ministarstva rudarstva i energetike, na današnjoj sednici usvojila je Polazne osnove za restrukturiranje Javnog preduzeća (JP) "Srbijagas", saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.

Ovo je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane, profitabilne kompanije koja će uspešno poslovati i to na zdravim tržišnim osnovama.

U prvoj fazi - do 30. juna 2015. godine, biće rešeno pravno izdvajanje delatnosti transporta i upravljanja transportnim sistemom i distribucije i upravljanja distributivnim sistemom u skladu sa odredbama Zakona o energetici, kao i stvaranje holdinga sa zajedničkim službama unutar holdinga, kako bi se postigao jednostavan operativni model i efikasniji način upravljanja.

Detaljnije...
 
Vlada RS donela novu Odluku u vezi tehnoloških viškova
Wednesday, 03 December 2014
 Vlada RS donela Odluku o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja i pripreme za privatizaciju.

Odluke
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 96 of 467
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti