Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Radnici robovi finansijskih institucija
Thursday, 02 April 2015

Godišnja konferencija Sindikata javnih službi u Evropi (EPSU) za Cenralnu Evropu i Zapadni Balkan održana je krajem marta i početkom aprila 2015. godine u Sloveniji.

EPSU je socijalni partner Evropske komisije koji okuplja osam miliona članova iz 265 sindikata iz Evrope, među kojima je i JSO Srbijagas..

Generalni sekretar EPSU Jan Willem Goudriaan posebnu pažnju je posvetio transantlanskim trgovinskom partenrstvu odnosno trgovinskim sporazumima između Evropske komisije i SAD kao i Evropske komisije i Canade te mogućim štetnim posledicama za zaposlene u zemljama Evropske unije i zemljama koje pretenduju da postanu članice. Upućen je apel vladama zemalja da tim sporazumima ne ugroze položaj zaposlenih, njihova prava i radna mesta jer je time socijalna država narušena a posebno imajući u vidu da SAD jedina zemlja na svetu koja nije potpisala konvenciju o kolektivnim ugovorima i slobodama sindikalnog organizovanja.

Detaljnije...
 
Veljku Miloševiću novi mandat
Wednesday, 25 March 2015
Na 5. Skupštini Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević je izabran da i u narednom mandatu vodi taj sindikat.
Obraćajući se delegatima Milošević je istakao
"Sindikat je na istorijskom ispitu odgovornosti, na prekretnici opstati ili nestati.
Odgovornost je na svima nama a najveća na najvišim nosiocima funkcija u sindikalnim centralama.
Zato predstojeći Kongres SSSS mora dati odgovore na mnoga pitanja a između ostalog:ima li sindikat snage da povrati svoj uticaj u društvu koji mu pripada i ljude koji taj teret mogu da iznesu?"
 Milošević je u nastavku govorio i o situaciju u sektoru koji ovaj sindikat pokriva
"I nema ni jedne naše organizacije da se ne suočava sa manjim ili većim problemima a za posledicu imamo to da smo u prethodnom mandatu prepolovili broj članova, ne zato što istupaju iz sindikata već nestaju radna mesta.

Detaljnije...
 
Skupština sindikata energetike
Monday, 16 March 2015
Izborna Skupština Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije održaće se 25. marta 2015.godine u Beogradu. Višemesečni izborni proces, počev od osnovnih  organizacija koje su i nosioci kandidovanja, završava se izborom predsednika, potpresednika, sekretara i svih organa ovog sindikata. Utvrđeni su predlozi za nosioce svih funkcija i članove organa za naredni mandatni period (2015-2020) a jedini kandidat za predsednika je Veljko Milošević.
Detaljnije...
 
Prevencija i oporavak zaposlenih
Friday, 20 February 2015
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas potpisala Ugovor o pružanju usluga prevencije radne invalidnosti, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2015. godini sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju, Ivanjica. Prva smena u aprilu mesecu.
U skladu sa  raspoloživim sredstvima za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2015. godine.


Detaljnije...
 
Potpisan Kolektivni ugovor za JP Srbijagas
Tuesday, 03 February 2015

     
    Danas je u Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan Kolektivni ugovor za Javno preduzeće Srbijagas. Ugovor je u ime Vlade Srbije potpisao Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u ime poslodavca - Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i u ime sindikata - Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ Veljko Milošević.
          Kolektivnim ugovorom definisana su sva prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u JP „Srbijagas“. U tom dokumentu, koji je u procesu pregovaranja usaglašen u zakonskom roku, sačuvana su sva prava koja su u skladu sa Zakonom o radu.

Detaljnije...
 
ČLANOVI ODBORA OVLASTILI PREDSEDNIKA JSO DA POTPIŠE KOLEKTIVNI UGOVOR
Wednesday, 28 January 2015

Beograd, 28.01.2015.

Odbor Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ saglasio se sa tim da ovlasti predsednika  JSO Veljka Miloševića da odmah nakon usvajanja usaglašenog  teksta Kolektivnog ugovora  na Vladi Republike Srbije, taj dokument potpiše u ime Sindikata Srbijagasa. Odbor je ovu odluku doneo jednoglasno na današnjoj vanrednoj sednici  koja je održana u Beogradu, a na kojoj je novi Kolektivni ugovor prezentovao predsednik JSO  Veljko Milošević, zajedno sa članovima pregovaračkog tima iz redova sindikata.

Prema onome što je u svom izlaganju istakao predsednik sindikata, sva prava koja dozvoljava Zakon o radu su sačuvana, a neka su čak i poboljšana, dok su kod nekih, imajući u vidu zakonske odredbe, kao i zahteve druge  strane u pregovorima, pravljeni kompromisi, usaglašavana i uvođena nova rešenja. S obzirom na to da je danas prezentovani tekst Kolektivnog ugovora pred usvajanjem od strane Vlade RS i da na njega pre toga saglasnost još jednom treba da daju nadležna ministarstva – rudarstva i energetike, finansija, privrede i  rada i socijalnih pitanja, više o tom dokumentu znaće se nakon njegovog usvajanja, koje se očekuje uskoro.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 96 of 473
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti