Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU
Wednesday, 24 October 2018

SAMI IZABERITE PAKETIĆ ZA SVOJE DETE!

Deci zaposlenih u našoj kompaniji sindikat će i ove godine obezbediti mogućnost samostalnog izbora novogodišnjeg paketića, dodelom vrednosnog vaučera ili gift kartice za kupovinu paketića u objektima ponuđača koji će naknadno biti odabrani i objavljeni.

Ponuđači moraju imati mrežu prodavnica na teritoriji Republike Srbije u gradovima gde JP Srbijagas ima svoje poslovne objekte sa značajnijim brojem zaposlenih i moraju ispunjavati zahtev u pogledu kvaliteta materijala i garantovati bezbednost zdravlje deteta saglasno Zakonu o zdrastvenoj zaštiti, odnosno važećim zakonima koji regulišu ovu oblast..

Kolektivnim ugovorom  za JP Srbijagas je definisana vrednost paketića i starosna dob deteta koja dobijaju paketić (deca rođena 2009. god. i kasnije). Predlažemo zaposlenima koji su u ovoj godini zaposleni u našu kompaniju da blagovremeno provere ili ažuriraju podatke o deci preko kadrovskoe službe.

Detaljnije informacije će biti objavljene na sajtu sindikata kada se postupak za ponuđače završi.
 
СЕС за укидање закона о смањењу плата у јавном сектору
Monday, 13 August 2018

Београд, 13. август 2018. године – Социјално-економски савет Републике Србије подржао је данас иницијативу да се ван снаге стави Закон о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

Фото: Танјуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан СЕС-а Зоран Ђорђевић истакао је на конференцији за новинаре, одржаној након 80. редовне седнице Савета, да је ово тело подржало и иницијативу за измену закона о јавним набавкама, о порезима на имовину, о порезу на додату вредност (ПДВ) и о порезу на добит правних лица.

Он је навео да је на седници усвојен и текст Предлога стратегије безбедности и здравља на раду у Републици Србији од 2018. до 2022. године, као и Акциони план за спровођење тог закона.


Detaljnije...
 
Sindikat nastavlja sa preventivnim lekarskim pregledima za svoje članove
Friday, 03 August 2018

 ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA ARTERIJA VRATA I ABDOMINALNE AORTE

Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ za svoje članstvo nastavlja akciju ranog otkrivanja težih oboljenja i zajedno sa uglednom zdravstvenom ustanovom u Novom Sadu  za sve zaposlene koji spadaju u rizičnu grupu radiće se dopler karotidnih arterija i dopler aorte a preglede će obavljati vaskularni hirurg prof.Dr. Janko Pasternak.

Pregledi počinu u septembru i trajaće sve dokle bude prijavljenih. Prijave i druge informacije u vezi sa pregledima u kancelariji sindikata u Novom Sadu, Andrea Pašić, 021/4811-168.

Detaljnije...
 
Podneta inicijativa za ukidanje zakona...
Thursday, 05 July 2018

Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije na sednici održanoj 4. jula donelo je Odluku da se Vladi RS i Socijalno ekonomskom savetu RS, na predlog Veljka Miloševića predsednika Samostalnog sindikata energetike Srbije,  uputi inicijativa za stavljanje van snage Zakon o privremenom umanjenju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarade i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava (Sl. Glasnik RS, br 115/2014).

Odluka Predsedništva

Detaljnije...
 
Šta su novine za zaposlene na porodiljskom odsustvu
Tuesday, 03 July 2018
Najvažnija novina u sistemu obračuna i naknade zarade zapsolenima na porodiljskom odsustvu i odsustvu usled posebne nege deteta

Stupile na snagu, od 01. jula 2018. godine,  izmene Zakona o finansijskoj podršci porodice sa decom, koji reguliše oblast obračuna i naknade zarade za porodiljsko odsustvo, odsustvo zbog nege deteta i odsustvo zbog posebne nege deteta.
Za sve zaposlene koje navedena odsustva započnu pre 01. jula 2018. godine, primeniće se odredbe starog Zakona, dok za zaposleni koje odsustva započnu od 01.jula 2018.godine, primeniće se odredbe novog Zakona.

Detaljnije...
 
Narodna inicijativa za stavljanje van snage Zakona o umanjenju zarada
Friday, 29 June 2018

I pored brojnih zahteva sindikata iz javnog sektora da se Zakon o umanjenju zarada stavi van snage i u više navrata zahteva predstavnika sindikata na Socijalno ekonomskom savetu RS nadležni najavljuju a ništa ne preduzimaju, reprezentativni sindikati pokreću potpisivanje Narodne inicijative za stavljanje van snage Zakon o privremenom umanjenju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarade i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava (Sl. Glasnik RS, br 115/2014).

  • zato što je diskriminatorski i u suprotnosti sa Ustavom RS,
  • zato što stvara građane prvog i drugog reda,
  • zato što koleginice i kolege kojima se već četiri godine umanjuje zarada za 10% jednako rade ali sada u težim uslovima i sa povećanim troškovima života
  • zato...

 

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 97 - 112 of 559
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести