Početna arrow Vesti arrow Arhiva starih vesti arrow Generalni direktor predstavio polaze osnove za restrukturiranje JP Srbijagas
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Generalni direktor predstavio polaze osnove za restrukturiranje JP Srbijagas PDF Štampaj E-pošta
Saturday, 02 November 2013
Javno preduzeće Srbijagas treba da ostane nacionalna gasna i energetska kompanija, garant sigurnog i bezbednog snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom, organizovano kao holding kompanija sa pravno razdvojenim energetskim delatnostima u skladu sa Trećim energetskim paketom Evropske unije.
Generalni direktor je još rekao da se preduzeće zalaže za to da Srbijagas bude holding uz pravno, a ne vlasničko razdvajanje delatnosti unutar kompanije, što znači stvaranje nove srpske gasne kompanije.

Polazne elemente za projekat restrukturiranja JP Srbijagas 


 Finansijsko restrukturiranje Srbijagasa koštaće između 600 i 800 miliona evra i mi se nadamo da će razgovori o tome u Vladi Republike Srbije početi iduće nedelje, saopštio je Bajatović. On je novinarima rekao da je preduzeće “Srbijagas” svoju ličnu kartu predalo nadležnima još 27. septembra i da su u međuvremenu, nakon sastanka sa ministrima Radulovićem, Krstićem I ministarkom Mihajlović početkom oktobra, samo unekoliko promenjene tabele koje su tražene, ali da je suština traženih podataka ista, te se može smatrati da je kompanija Srbijagas sve što se može smatrati “ličnom kartom” preduzeća već predala.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести