Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Sindikat traži ocenu ustavnosti solidarnog poreza PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 13 February 2014

Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas uputila Inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru (”Službeni glasnik RS” broj108/2013).

"Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki" stoji u Ustavu Republike Srbije (član 21 st.1. )
Sindikat  još jednom obaveštava članstvo, zaposlene i celokupnu javnost o posledicama neustavne, nakaradne i pogubne primene Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru(”Službeni glasnik RS” broj 108/2013), odnosno „solidarnog poreza”.
Sindikat je više meseci unazad upozoravao predstavnike Vlade Republike Srbije, Ministarstva finansija  na nesagledive posledice koje će izazvati primena „solidarnog poreza”.


Inicijativa



Uvođenjem "solidarnog poreza" kažnjavaju se zaposleni u javnom sektoru a ako je državi neophodna ova mera onda je to moralo da se primeni na sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru i naravno u manjem procentu. Ministarstvo finansija je donelo Pravilnik o primeni poreza na zarade veće od 60.000 dinara ,kojim je definisano da se oporezuje zbir neto zarada i drugih primanja u jednom mesecu i desiće se da i oni zaposleni sa niskim primanjima mogu doći pod udar zakona ako su im isplate neredovne i nagomilaju se u jednom mesecu, što je dodatna pljačaka zaposlenih u javnom sektoru, izajvio je Veljko Milošević, predsednik ovog sindikata.


Jedinstvena sindikalna organizacije JP Srbijagas priključiće se svim kolegama iz drugih sindikata u javnom sektorui u drugim oblicima borbe ukoliko se ovaj problem ne reši, zaključak je organa sindikata.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести