Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Minuli rad po starom dok važi Kolektivni ugovor!
Thursday, 02 October 2014
Zakonom o radu je utvrđeno da se pri obračunu minulog rada računa i vreme provedeno u radnom odnosu kod poslodavca prethodnika, kao i kod povezanih lica sa poslodavcem, kao i da zaposleni ima pravo na uvećanu zaradu od najmanje 0,4 odsto za minuli rad.
Odredbama opšteg akta može se utvrditi i veći procenat po godini rada od 0,4 odsto, kao i duži period za obračun minulog rada od perioda utvrđenog Zakonom, navodi se u pojašnjenju Ministarastva rada.

MIŠLJENJE MINISTARSTVA RADA
Detaljnije...
 
ISPLATA DIVIDENDE AKCIONARIMA NIS-a U NOVEMBRU
Monday, 15 September 2014

Isplata dividende akcionarima NIS-a će biti u novembru mesecu.

Podsećamo da pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralni registar hartija od vrednosti na dan 20.06.2014. godine. Iznos dividende je 80,22 dinara po akciji te će nakon plaćanja poreza od 15% na račune akcionara biti uplaćeno 68,187 dinara po akciji
 
Formirana radna grupa za energetiku
Monday, 08 September 2014
Nakon nedavnog dogovora predstavnika granskih sindikata sa Predsednikom Vlade RS Aleksandrom Vučićem, formirane su radne grupe za  praćenja procesa privatizacije u cilju okončanja procesa transformacije vlasništva nad kapitalom i imovinom u preduzećima sa društvenim kapitalom, a kod kojih proces privatizacije nije okončan.
Radna grupa će u opštem sagledavanju trenutnog statusa zaposlenih i proizvodnog procesa svakog pojedinačnog preduzeća u restrukturiranju dati mišljenje na model privatizacije koji je predložila Agencija za privatizaciju.
U Radnoj grupi za energetiku predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva rudarstva i energetike, Privredne komore Srbije a  ispred Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije imenovan je Veljko Milošević.
Za predsednika Radne grupe imenovan je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede a za zamenika Milun Trivunac, pomoćnik ministra..

 
Rešenje za nekoliko hemijskih sistema skida breme sa Srbijagasa
Thursday, 14 August 2014
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon razgovora sa predstavnicima Saveza samostalnh sindikata Srbije, da misli da je moguće naći rešenje za firme u restrukturiranju.
"Svi bismo bili zadovoljni da za jedan broj zaista nađemo rešenje i to iz različitih privrednih sektora - građevinskog, metalskog, Petrohemije, Azotare, MSK Kikinda, PKB-a, PIK Bečeja do kompanija kao što su 14. oktobar, Petoletka i Fabrike vagona gde smo već uložili 60 miliona dinara", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka čija tema je bilo 40 od 156 firmi koje su trenutno u restrukturiranju.
Premijer je naveo da se nazire rešenje za FAP i Ikarbus, dok je, kako je rekao, za njega ključno što su od sindikata tražili i dobili podršku da se sve u tim preduzećima ne tretira kao imovina.
Predstavnici sindikata bili su tokom razgovora realni i korektni, naveo je Vučić i dodao da su se dve strane složile da "nije baš uvek postojala želja da se radi".
Premijer je istakao da je veoma zadovoljan današnjim razgovorima s predstavnicima sindikata koji su zabrinuti za položaj radnika u zemlji.
Detaljnije...
 
UPUĆENA INICIJATIVA USTAVNOM SUDU ZA OCENU USTAVNOSTI ZOR
Wednesday, 06 August 2014
Savez samostalnih sindikata Srbije uputio je danas Ustavnom sudu Republike Srbije Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu U Inicijativi se navodi da Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu nije u skladu sa odredbama Ustava Srbije, Evropske socijalne povelјe i konvencija Međunarodne organizacije rada, zbog čega se traži mišlјenje Ustavnog suda.

(u prilogu Inicijativa)
 
Najvažnije izmene u novom Zakonu o radu !
Monday, 04 August 2014

Šta donose Izemene i dopune Zakona o radu, koje se odredbe odmah primenjuju i koji je rok za usaglašavanje kolektivnih ugovora pogledajte u dokumentu u nastavku.

Dokument
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 501
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti