Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Ko je koga izigrao i da li je ?
Tuesday, 13 May 2014
Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije  ocenjuje neprihvatljivim da se u radnoj verziji Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, koja je dostavlјena sindikatima, prošireni instituti na kojima je Radna grupa za izradu tog zakona radila, a koja je formirana na inicijativu tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije, a sadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.
Radna grupa je, pripremajuću tekst nacrta zakona, potrošila tri meseca u veri da taj posao nije uzaludan, kako se sada ispostavilo.
Instituti o kojima se pregovaralo (rad na određeno vreme, otkaz od strane poslodavca, otpremnine, prošireno dejstvo kolektivnog ugovora i minimalna zarada) trebali su da pospeše zapošlјavanje i pokrenu otvaranje novih radnih mesta, i dodavanje novih je apsurdno i potpuno nepotrebno.
Predsedništvo je zauzelo principijelni stav da  ostaju u  pregovorima  oko izmena zakona samo u okviru tih pet instituta koji su dogovoreni sa sadašnjim premijerom i ništa mimo toga za nas nije prihvatlјivo
Detaljnije...
 
O Zakonu o radu svakodnevno
Sunday, 11 May 2014
 
Članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu su se, na današnjem sastanku, saglasili da će svakodnevno raditi na pripremi Nacrta zakona kako bi ga završili u što kraćem roku.
Do sledećeg sastanka, koji je zakazan za 12. maj, članovi će se upoznati sa tekstom radne verzije Nacrta zakona koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i upoznati predsedništvo SSSS koje treba da usvoji smernice daljeg pregovaračkog procesa.
Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin predsedavao je tim sastankom Radne grupe.
 
Hoćemo bolji i pravičniji položaj radnika!
Thursday, 01 May 2014
Povodom Međunarodnog dana rada, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas veliki protestni skup u Beogradu, sa kojeg je Vladi Srbije poslata oštra poruka protiv najavljenih mera štednje, smanjenja plata i otpuštanja u javnom sektoru.
“Prvi maj nije prvi april – ne šalite se sa radnicima”! “Nećete evoluciju!? Dobićete revoluciju”!! Budimo glasniji i odlučniji u borbi za bolјi i pravičniji svet! – uzvikivalo je više hiljada sindikalaca, poručivši vlastima da su spremni da se bore za radnička prava.
Prvomajski skup počeo je tačno u podne na Trgu Nikole Pašića čitanjem Prvomajskog proglasa, u kojem je upozoreno da je u Srbiji danas više od 800.000 nezaposlenih, da više od milion građana živi ispod granice siromaštva, dok se ogroman broj već nalazi u dužničkom ropstvu, u redovima ispred narodnih kuhinja i u neprekidnom strahu od onog što donosi sutra.
Detaljnije...
 
Program poslovanja ponovo na sednici Nadzornog odbora!
Tuesday, 29 April 2014
Program poslovanja JP Srbijagas za 2014. godinu još jednom na
sednici Nadzornog odbora JP Srbijagas, zakazanoj za 30. april 2014. godine,nakon primedbi Ministarstva finansija na masu zarada za tekuću godinu.

U toku je priprema za donošenje Aneksa I Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas i Aneksa Ugovora o radu za sve zaposlene.
Detaljnije...
 
Predsednik Vlade RS i o Srbijagasu
Monday, 28 April 2014
Iz Exspozea premijera

"Usvajanje strategije restrukturiranja i privatizacija preostalih državnih preduzeća i otpočinjanje sa njenom realizacijom
Država je još uvek vlasnik nekih vrednih preduzeća, ali se do sada pokazalo da je jako loše upravljala njima i da su ta preduzeća ili pravila velike gubitke koje je država morala da pokriva (direktno ili kroz garancije) ili je dobijala mnogo manji profit nego što bi dobijala da su ona efikasnije poslovala. Skoro sva državna preduzeća zahtevaju velika ulaganja u narednom periodu da bi bila konkurentna, za šta država niti ima para, niti ima kapacitete da transformacije sprovede u delo. Osim toga, u skoro svim tim preduzećima postoji veliki višak radnika koji je rezultat nekontrolisanog partijskog zapošljavanja. Jedino rešenje da ova preduzeća dugoročno opstanu jeste da budu privatizovana i da novi vlasnik uloži ozbiljan kapital i donese svoj „know-how“. U nastavku ću izložiti plan delovanja u pogledu nekoliko najvećih državnih preduzeća."...

"Srbijagas pojedinačno pravi najveće gubitke za državu. Osim garancije za likvidnost koja je data budžetom za ovu godinu i koja je dovoljna da pokrije prošlu grejnu sezonu, nove garancije za nastupajuće grejne sezone neće biti obezbeđene. Srbijagas treba pod hitno restrukturirati – i organizaciono i finansijski (idealno do polovine ove godine) i potencijalno privatizovati neke delove kompanije (npr. distribuciju gasa). Paralelno sa restrukturiranjem kompanije i rešavanjem problema firmi u restrukturiranju, Srbijagas bi trebalo da postane profitabilna kompanija."
 
Krstić: Od 1. jula ukida se solidarni porez
Monday, 28 April 2014
Ukidanje solidarnog poreza, rebalans budžeta i ratifikacija sporazuma o uzetom kreditu od Ujedinjenih Arapskih Emirata, biće medju prvim zakonima i dokumentima o kojima će se u maju i junu glasati u Skupštini Srbije, rekao je danas ministar finansija Lazar Krstić.

"Od 1. jula se ukida solidarni porez, dakle od tada on se više neće primenjivati", kazao je Krstić za televiziju "Pink" i dodao da će se paralelno uvoditi smanjenje plata u javnom sektoru za deset odsto.ž

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 495
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti